Hírek

Parádés első nappal indítottuk a világbajnokságot!

Nehezen lehetett volna elképzelni jobb rajtot a 2024-es Barca Academy World Cup első napjára. A mieink összesen 13 mérkőzésen léptek pályára, ezek közül tízen győztesen hagyták el a pályát. Mindezt egy színvonalas nyitóünnepség előzte meg, a nap végén pedig elmondhattuk, bizakodóan nézhetünk a következő napokra – összefoglaló.

Vasárnap két turnusban minden játékosunk, edzőnk, stábtagunk, vezetőnk, valamint a nagyszámú szurkolótáborunk is megérkezett Barcelonába. A korábban utazók a 0. napon már meg is látogathatták a Barca Immersive Tourt, az egyesület különleges múzeumi élményét, hétfő reggel azonban már mindenki ott volt a Johan Cruyff Stadionban, a megnyitón.

Amelyen illusztris vendégek tették tiszteletüket. A vb résztvevőit személyesen köszöntötte Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke, Sergi Barjuán, a Barca Academy sportigazgatója, valamint Rafael Yuste, a katalán együttes alelnöke. Vezérigazgatónk, Balogh Barna pedig Dr. Kovács Barnabással, volt barcelonai főkonzullal, valamint Kocsis Sándorral, az Aranycsapat legendás labdarúgójának fiával nézte meg a megnyitót, és a mieink mérkőzéseit is megtekintették. Videónkban el is mesélték tapasztalataikat a nyitóünnepséget követően.

Facebook- és Instagram-oldalunkon megmutattuk azt is, hogyan érkeztek a játékosok a stadionhoz, a megnyitó fotóit itt tettük közzé, valamint bemutattuk képen szakmai stábunkat is.

Na, de nézzük, mi történt a pályán! A napot U10-eseink robbantották be, akik 6–1-re legyőzték ausztrál ellenfelüket, később a New York-iakat pedig 2–0-ra. Külön kiemelendő, hogy a 2014-esek között játszó két 2015-ös játékosunk is kivette a részét egy-egy találattal a nyolc gólból.

A nap második meccsén az U14 Blau 5–0-ra legyőzte a Columbust, később a Dubai Granát is 1–0-ra, így szintén 2/2-vel indította a vb-t. Náluk is jobban áll az U14 Grana, amely már három győztes találkozón van túl, a kirgizeket és a Catalunyát 2–0-ra, az Austint 3–2-re múlta felül. Nem hibázott az U12 Blau sem, amely a Franca Granát 3–1-re, az Austint 4–0-ra győzte le.

Remekül kezdte a napot az U12 Grana is, a Dominicana Grana ellen 2–1-re nyert, este azonban a Luxemburg ellen nem volt szerencséjük a mieinknek, két kapufát is lőttek, míg ellenfelünk értékesítette három helyzetét.

Délután lejátszotta első világbajnoki meccsét lánycsapatunk is, az első találkozó azonban még nagy falatnak bizonyult, a Perfeccionament Blau 4–0-ra nyert ellenünk. A második mérkőzésen azonban már meglett az első pont, sőt, a győzelemhez is közel jártunk, de az utolsó pillanatban 2–2-re egyenlített az Italia ellenünk.

A játéknap egyik legkedvesebb pillanatáról is készítettünk videót, amelyen azt láthatjuk, amint a mexikóiak „Ria, ria, Hungária” rigmust énekelnek, a nap végén pedig Martí Nadallal, szakmai igazgatónkkal értékeltünk.

Érdemes lesz holnap is egész nap követni minket, újabb friss tartalmakkal (köztük a hétfői nap képgalériájával) jelentkezünk mindkét közösségi csatornánkon, Facebook-oldalunk kiemelt posztjában pedig azonnal jelentkezünk minden eredménnyel!

 

BARCA ACADEMY WORLD CUP 2024
AZ ELSŐ NAP EREDMÉNYEI
U10 Budapest – Australia Blau 6–1

U14 Blau – Columbus 5–0
U14 Grana – Kyrgizistan Grana 2–0
U12 Blau – Franca Grana 3–1
U14 Fem – Perfeccionament Blau 0–4
U14 Blau – Dubai Grana 1–0
U14 Grana – Catalunya 2–0
U12 Grana – Dominicana Grana 2–1
U12 Blau – Austin 4–0
U14 Fem – Italia 2–2
U10 Budapest – Nova York Grana 2–0
U14 Grana – Austin 3–2
U12 Grana – Luxemburg 0–3

 

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search