Hírek

Ismét magas színvonalú mérkőzéseket hozott az immár harmadik alkalommal megrendezett Barca Academy Hungary Cup utánpótlás labdarúgótorna. A rendezvényre az FC Barcelona is csapatot küldött, és bár a szintén spanyol Girona FC csodájára járt mindenki a két nap során, nem ők emelhették magasba végül a győzteseknek járó serleget – a négy korosztályban egy-egy bolgár és montenegrói, valamint két magyar csapat ünnepelhetett.

A III. Barca Academy Hungary Cup első napja némi izgalommal indult, miután leszakadt az ég, de némi csúszás (a pályán és a programban egyaránt) után minden szépen helyreállt. A fő fókusz természetesen az FC Barcelona 2012-es csapatán volt, amely a második helyen végzett a csoportjában, a szintén Spanyolországból érkező Girona 2013-asai ugyanakkor hibátlanul zárták a keddi meccseket. A házigazda együttesei közül a 2014-esek remekeltek, akik megnyerték a csoportjukat.

Immár harmadik alkalommal szervez nemzetközi tornát a Barca Academy Hungary. Az FC Barcelona hivatalos magyarországi labdarúgó-akadémiája kedden sajtóreggelin mutatta be az idei torna résztvevőit, melyre a hazai kiemelt magyar akadémiák mellett hét ország résztvevői érkeznek, köztük az FC Barcelona utánpótláscsapata is. A rendezvényen bemutatkozott Balogh Barna, az egyesület új vezérigazgatója, valamint bejelentették azt is, melyik korosztály képviselőinek lesz lehetőségük kiutazni 2024-ben a La Masiára, a katalán egyesület legendás utánpótlásműhelyébe.

A Barca Academy Hungary egy olyan applikáció bevezetésén dolgozik, melyen keresztül még hatékonyabban tud kapcsolódni a szakmai stáb a gyermekek és a szülők felé. Valós időben, szinte azonnal értesülhetnek az új eseményekről, változásokról, de a játékosok fejlődését is napról, napra követhetik.

Remek színvonal, nagy küzdelem, a labdarúgás múltjának nagy alakjai – ilyen volt a III. Kocsis Kupa. Az augusztus 12-én, szombaton a Sport11-ben megrendezett tornát az Újbuda FC nyerte meg a fináléban legyőzve a Fehérgyarmati Deák együttesét, ezzel kiharcolta a részvételt a III. Barca Academy Hungary Cupon.

Véget ért a nagy sikerű, 2023-as balatonszárszói táborunk, amely számos élményt, mosolyt, különleges pillanatot hozott az edzésektől a kisvasutas utazásokon át a szabadidős programokig. A Barca-hét pénteken záró ünnepséggel ért véget, amely során minden résztvevő jutalomban részesült, valamint Balogh Barna vezérigazgató bejelentette: már az ősszel elindul a jelentkezés a 2024-es táborra!

Idén második alkalommal rendezték meg Balatonszárszón a Barca Academy Hungary nyári focitáborát, ahová olyan túljelentkezés volt, hogy már most elkezdődik a szervezés, hogy jövőre több helyszínen is pattogjon a labda. A részletekről és a tábor mindennapjairól Balogh Barna, Akadémiánk vezérigazgatója mesélt.

Barcelonából utazott a Balaton-partra a katalán klub legendás játékosának a fia

Barca-mezben, a katalán klub edzőképzésén licencet szerzett edzőktől tanulhatja mintegy 80 gyermek a modern futball történetének egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb játékstílusát a Barca Academy Hungary focitáborában Balatonszárszón. Az ötnapos esemény hétfői, ünnepélyes megnyitójára ellátogatott Kocsis Sándor, a klub legendás játékosának a fia is.

 

Egy hétre Barca-játékosnak lenni – ezt a lehetőséget kínálta azoknak a focit szerető gyerekeknek a Barca Academy Hungary, akik jelentkeztek a július 31-től augusztus 4-ig tartó, balatonszárszói táborába. Pontosabban, azoknak a gyerekeknek, akik időben kihasználták a lehetőséget, a jelentkezők létszáma ugyanis olyan magas volt, hogy a szervezőknek ki kellett tenniük a képzeletbeli „betelt” táblát! Az FC Barcelona hivatalos magyarországi akadémiája a nagy sikernek köszönhetően már most elkezdte a szervezést 2024-re, a jövő nyáron három táborral várják majd az érdeklődőket.

Már több, mint egy éve dolgozik akadémiánkon Martí Nadal Velasco, ám a 2022–2023-as szezon volt az első, amelyet az elejétől a végéig a Barca Academy Hungarynél töltött. Szakmai igazgatónkkal a mögöttünk hagyott idény tanulságairól, a következő bajnoki év kihívásáiról, valamint a nyári pihenésről is beszélgettünk.

1. oldal / 6
© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search