Hírek

Hat magyar csapat utazik a Barca világbajnokságára

Az FC Barcelona hivatalos magyarországi akadémiája immár harmadik alkalommal vehet részt a Barca Academy World Cupon. A világbajnokságon ezúttal hat magyar együttes képviselteti magát, a fiúk között a 2010-es és a 2012-es korosztály két-két, a 2014-es egy csapattal. Idén először pedig az Akadémia lányai is utazhatnak a barcelonai vb-re!

Az FC Barcelona labdarúgócsapata világszerte csaknem ötven bázist működtet-támogat, 2019 óta pedig már – Közép-Európa egyetlen helyszíneként – Magyarországon is zajlik a katalán együttes égisze alatt bevált, sportszakmailag a világ elitjéhez tartozó tehetséggondozó, akadémiai képzés.

A milliók által rajongott gránátvörös-kék klub minden évben világbajnokságot szervez az iskolái és az akadémiái számára, amelyen évről évre egyre több nemzet játékosai képviseltetik magukat. Idén ismét rekordot dönt a létszám: 24 ország 186 csapatának több mint 2000 fiatal labdarúgója mutathatja meg magát, és mérheti fel a tudását nemzetközi szinten.

A március 25–28-ig tartó tornára – amit a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpontban (a La Masián) rendeznek meg – hat magyar csapat utazik el. Az U14-esek és az U12-esek között két-két, míg az U10-eseknél egy fiúcsapat lép pályára, a 2010-es korosztályban pedig ezúttal, első alkalommal, a lánykategóriában is versenyez magyar együttes.

„Mindig nagyszerű lehetőség a játékosaink számára, hogy megmutathassák, mit tudnak más kontinensről, más országokból érkező Barca Escola- és Barca Academy-csapatok ellen. A nemzetek kultúrái eltérőek, de az FC Barcelona filozófiája ugyanaz: »Urald a pályát, birtokold a labdát!«. A tornán nemcsak a magyar Akadémiát, hanem Magyarországot is képviseljük. Célunk, hogy a játékosaink élvezzék minden pillanatát, amit Barcelonában töltenek a pályán és azon kívül is – ha ez pedig jó eredménnyel is társul, annak csak még jobban örülünk. A legfontosabb, hogy a gyerekek nemzetközi tapasztalatokat gyűjtsenek, és olyan futballélményben legyen részük, ami segítheti őket a jövőben, hogy elérjék az álmaikat” – mondta el Balogh Barna, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója.

„A játékosok és az edzők is izgatottan várják, hogy ismét Barca-élményben lehessen részük. Számunkra különleges, hogy idén először lánycsapatot is tudunk kiutaztatni, ez a jutalma annak a munkának, amiért sokan dolgoztak az akadémiánkon. A 2014-eseink számára is ez lesz az első világbajnokság, itthon kiválóan szerepelnek, és már nemzetközi eseményen is megmutathatták magukat. Mindenkitől azt kérjük, próbálják meg egyénileg és csapatszinten is kihozni magukból a tudásuk legjavát” – tette hozzá Martí Nadal Velasco, a Barca Academy Hungary szakmai igazgatója.

Ami az elvárásokat illeti, minden magyar csapat eredménykényszer nélkül utazhat Barcelonába, ugyanakkor az előző évek alapján különösen is érdemes figyelni a 2012-eseket, akik két éve döntőt játszottak, tavaly pedig az egy évvel idősebbek között is a legjobb nyolc közé jutottak.

A világbajnokság mellett minden évben edzőtáborba is utazhatnak a kiválasztott játékosok. Idén januárban hét magyar játékos mutathatta meg magát az FC Barcelona edzőközpontjában a katalán klub szakembereinek, ahol közülük többen is kimagaslóan teljesítettek. Az edzések és a mérkőzések mellett, találkozhattak a Barca elnökével, Joan Laportával és sztárjátékosával, Vitor Roquével is. A Barca Academy Hungary folyamatosan várja az új jelentkezőket, akik szeretnének hasonló élmények részesei lenni.

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search