Hírek

Egymás után harmadszor: a világ legjobb nyolc csapata között 2012-eseink!

2022 és 2023 után 2024-ben is a legjobb nyolc közé jutott a Barca Academy World Cupon a 2012-es születésűekből álló csapatunk! A világbajnokság második napján három együttesünk is biztosította a továbbjutását, ketten százszázalékos teljesítménnyel mentek tovább, közülük pedig az U12 Blau be is jutott a legjobb nyolc közé, miközben a Lánycsapatunk is megszerezte fennállása első vb-győzelmét. Összefoglaló!

Már a nap jó indításáról is az U12-es Blau csapatunk gondoskodott, amely az első három keddi magyar meccsből kettőn győzelmet szerzett, a Perfeccionament Blau (2–1) és az Australia Grana ellen (4–2). A két sikert egy hosszabb szünet követte, késő délután azonban az Istanbul Blau sem jelentett akadályt, az Alberto Tavira irányította együttesünk ezzel bejutott a negyeddöntőbe!

A mieink szerdán 12 órától ismét a Ciudad Esportiva Joan Gamper Sportközpontban lépnek pályára a legjobb nyolc közé jutásért.

Az U12-es Grana csapatunknak ezúttal nem sikerült jól a nap, a Barcelona Grana és a Mumbai is legyőzte a mieinket, az alsóágon ugyanakkor győzelemmel tudtuk befejezni a napot, Keveházy Balázs csapata 2–0-re legyőzte az Istanbul Granát.

Az U14-esek közül a Blau lépett először ma pályára, és a Delhi ellen igazi gólparádét rendezett Jordi Amorós együttese, 10–0-ra nyertek a mieink. A Dominicana Grana 2–1-es legyőzése pedig azt jelentette, hogy százszázalékos teljesítménnyel jutottunk a nyolcaddöntőbe. A sorsolás azonban ezúttal nem kedvezett nekünk, a Barcelona Grana legyőzte csapatunkat, így szerdától a kilencedik helyért küzdhetünk tovább.

Az U14-es Grana együttesünk már hétfőn bebiztosította három sikerrel a továbbjutását, a csoportelsőségért a szintén hibátlan Italia Blau ellen küzdöttek a mieink, az olaszok nagyszerű játékára azonban nem volt ellenszerünk. A nyolcaddöntőbe jutás ugyanakkor így is sikerült, ott ellenfelünk a Chicago volt, amellyel szemben egy nagyszerű, kiélezett találkozót játszottunk, nem is tudtak dönteni a felek, a 0–0-s végeredményt így büntetőpárbaj követte, amelyet élőben közvetítettünk Facebook-oldalunkon. A mieinknek sajnos nem volt szerencséjük, eggyel több rossz lövést hajtottak végre, mint amerikai ellenfelük, így nem sikerült a továbbjutás.

U10-eseinknek is a szomorkodás jutott ma, a Perfeccionament Blau és az Instanbul Blau is legyőzte csapatunkat – folytatás holnap, az alsóágon. Lánycsapatunk ugyanakkor a hétfői egy-egy vereséget és döntetlent követően ezúttal megszerezte az első győzelmét, a Dubai elleni meccsen, amelyet korábbi szakmai igazgatónk, Rubén Morales vezet. A két csapat össze is állt egy közös képre jelenlegi szakmai igazgatónkkal, Martí Nadallal együtt. A lányok ezzel a csoportjuk harmadik helyén végeztek, és egy háromfős csoport középdöntőjében folytatják, ahonnan még bárhol végezhetnek az 1–9. helyig.

Tartsatok velünk holnap is, Instagram- és Facebook-oldalunkon folyamatosan beszámolunk a friss eseményekről!

BARCA ACADEMY WORLD CUP 2024
A MÁSODIK NAP EREDMÉNYEI

Csoportmeccsek
U12 Blau – Perfeccionament Blau 2–1
U12 Grana – Barcelona Grana 2–5
U12 Blau – Australia Grana 4–2
U14 Blau – Delhi 10–0
U10 – Perfeccionament Blau 0–2
U14 Fem – Dubai 3–1
U12 Grana – Mumbai 1–2
U14 Blau – Dominicana Grana 2–1
U14 Grana – Italia Blau 0–6
U10 – Istanbul Blau 0–6
 
Rájátszás
U12 Blau – Istanbul Blau 2–1
U14 Blau – Barcelona Grana 0–3
U12 Grana – Istanbul Grana 2–0
U14 Grana – Chicago 0–0 (büntetőkkel 3–4)
© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search