News

Nagyváradi győzelem a IV. Kocsis Kupa első selejtezőjén

2024-ben is folytatódik a Kocsis Kupa, amelyet immár negyedik alkalommal indítottak útjára a szervezők. Az első selejtezőn, Fehérgyarmaton a Juventus Nagyvárad bizonyult a legjobbnak, amely ezzel kvalifikálta magát a Kocsis Kupa június eleji, budapesti döntőjére.

Április 27-én, szombaton rendezték meg a IV. Kocsis Kupa első selejtezőjét, melynek a helyszíne Fehérgyarmat volt. A tornán három külföldi csapat (Nagykároly, Nagyszekeres és Juventus Nagyvárad), valamint öt magyar környékbeli együttes (Nábrád SE, Milota SE, Vásárosnamény, Fehérgyarmati Deák ,,A” és ,,B” csapata) mérte össze a tudását.

Ezen a napon a Juventus Nagyvárad bizonyult a legjobbnak, a csapat a selejtezőbeli győzelmével kvalifikálta magát a június 2-i döntőre, amit Budapesten rendeznek meg.

A fehérgyarmati selejtezőt Dr. Kovács Barnabás nagykövet, volt barcelonai főkonzul, a Kocsis Kupa megálmodója és alapítója nyitotta meg, aki hangsúlyozta:

,,a Kocsis Kupa-sorozat célja, hogy a szakmai fejlődés mellett személyes tapasztalatokat és élményeket is gyűjtsenek a gyerekek.”

A Kocsis Kupa versenysorozatot hagyományosan 2019 óta rendezik meg, U12-es korosztályban, Magyarország több városában. A kupasorozat céljai közé tartozik, hogy emlékezzen, tisztelegjen Kocsis Sándor előtt, illetve hogy sportolási lehetőséget biztosítson a gyereklabdarúgók számára egy kupaszerű versenykiírásban.

A labdarúgás népszerűsítése és az Aranycsapat legendás támadója emlékének ápolásáért a szervezők évről évre több vidéki várost vonnak be a Kocsis Kupa selejtezőinek megrendezésébe, melynek győztesei a budapesti országos döntőre kvalifikálják magukat. A Kocsis Kupa győztesének pedig minden évben a Barca Academy Hungary Cup nemzetközi utánpótlástornán van lehetősége megmérettetni magát a korosztálya legjobbjaival.

 

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search