Hírek

Így várják csapataink a 2023-as Barca Academy World Cupot

Április 2-án, vasárnap útra kel öt csapatunk Barcelonába. A Barca Academy Hungary második alkalommal vehet részt az FC Barcelona akadémiáinak szervezett világbajnokságon – erről bővebben ide kattintva olvashattok. Most bemutatjuk az öt utazó csapatunkat.

U14 BUDAPEST BLAU

2009-es Piros együttesünk a Budapest Blau néven szerepel a vb-n, és kiváló előjelekkel várja a tornát, hiszen a hazai bajnokság alapszakaszának második helyén zárva készülhet a rájátszásra. Mór Ottót, a csapat edzőjét kérdeztük a jövő heti kihívásokról:
 
„A szezon nehezen indult, de ebben a naptári évben minden mérkőzést sikerül győzelemmel befejeznünk, így remek formában várjuk a Barca Academy World Cupot. Nehéz feladatunk lesz a világbajnokságon, mivel minden csoportból csak a csoportelsők jutnak tovább, így egyetlen hiba is végzetes lehet ebben a lebonyolítási formában. A célunk a legjobb négy között végezni, azon belül pedig bármi előfordulhat. A játékosok nagyon várják az utazást, az elmúlt hetekben már készültünk az edzéseken a tornára. Nehéz lesz visszaszokniuk a 7 a 7 elleni felállásra, mivel már 11 a 11 ellen játszanak a bajnokságban, de volt elég időnk, és a játékosok elszántsága garancia arra, hogy felkészülten érkezünk meg Barcelonába.” ️
 
 
U14 BUDAPEST GRANA
 
2010-es Piros együttesünk ebben a szezonban kezdett el 11 a 11 ellen játszani, ám a mieink remekül alkalmazkodtak az új körülményekhez. Lucas Ferrer csapata egy évvel idősebbek ellen lép pályára Barcelonában a jövő héten, de edzőjük ígéri, a srácok nem lesznek megilletődöttek:

„Régóta együtt játszik ez a keret, melynek tagjai minden mérkőzésen igyekeznek hűek maradni a stílusunkhoz. A világbajnokságon nehéz kihívás vár rájuk a fizikailag erősebb ellenfelek között, de egészen biztosan rendkívül tanulságos lesz számukra a torna, amely során felszabadultan, mindenféle teher nélkül léphetnek pályára.”
 
 
U12 BUDAPEST BLAU
 
2011-es Piros együttesünk lesz az egyik, U12-esek között szereplő csapat, a srácok a saját korosztályuk ellen léphetnek pályára. Edzőjük, Sergi Badal így várja a jövő heti kihívást:

„Csupán egy játékosunknak van tapasztalata a világbajnokságról, a többiek először léphetnek pályára ezen a tornán, és már rendkívül izgatottan várják a kezdő sípszót. Nagyon összetartó közösséget alkotnak mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken. Szeretik a kihívásokat, remekül alkalmazkodnak az új helyzetekhez, így ezzel Barcelonában sem lesz probléma. Elsősorban azonban abban bízom, hogy mindegyikük felszabadultan játszik majd, és örök élmény lesz a számukra ez a néhány nap.” ️
 
 
U12 BUDAPEST GRANA
 
2012-es Piros együttesünk számára sikerült a legjobban klubunk első világbajnoki szereplése, hiszen Jordi Amorós együttese ezüstérmekkel utazhatott haza tavaly Barcelonából. Ezúttal azonban két korosztállyal feljebb, azaz egy évvel idősebbek ellen lépnek pályára a mieink.

„Új kihívás előtt állnak a srácok, de igyekszünk nem ezzel foglalkozni, hanem ugyanazzal a céllal kiutazni, mint tavaly: élvezzük a játékot és gyűjtsünk felejthetetlen élményeket! Mindannyian nagyon boldogok, hogy újra pályára léphetnek a világbajnokságon. Sokukat már az akadémia indulása óta ismerem, és különleges látni, mennyit fejlődnek. Egyre jobb eredményeket érünk el a Dunamenti-ligában, de az ennél is fontosabb a mutatott játék, amivel nagyon elégedett lehetek.”
 
 
U10 BUDAPEST
 
A legkisebbekkel zárjuk a sort, 2013-as Piros együttesünk egyedüli magyar csapatként indul ebben a korosztályban. Így várja edzőjük, Keveházy Balázs a vb-t:
 
„Folyamatosan fejlődnek a srácok, tavasszal pedig kimondottan jó formában vannak. Nincsen semmilyen elvárásom feléjük, nem akarok nyomást tenni rájuk, az a lényeg, hogy élvezzék a játékot és érezzék jól magukat. Éppen ezért az elmúlt hetekben nem is nagyon volt téma az edzéseken a világbajnokság, mert mindig a következő feladattal foglalkozunk, de ahogy közeledik az utazás, érezhetően egyre izgatottabbak.”
 
© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search