Hírek

Hátrányos helyzetű gyerekeken segített a Barca a reformátusokkal

Az öröm mindenkié – gálaünnepséget tartott a Barca Academy Hungary a Magyar Református Szeretetszolgálattal.

A Barca Academy Hungary Ózdon három iskolában és egy óvodában csaknem 100 gyermekkel foglalkozik az év közben, az ünnepi időszakban pedig egy különleges eseménnyel ünnepel. A klub a Magyar Református Szeretetszolgálattal karöltve a II. Barca-Ózd Mikulás Ovis Gálán december 8-án fogadta Kánai úti sportközpontjában a hátrányos helyzetű gyermekeket, valamint meghirdette a februárig tartó adománygyűjtési akcióját is.

A Barca Academy Hungary 2020-ban nyitotta meg első vidéki bázisát Ózdon. Ennek keretein belül a város három iskolájában és egy óvodájában tart rendszeresen edzéseket azzal a céllal, hogy népszerűbbé tegye a testmozgást a rászoruló, hátrányos helyzetű gyerekek számára; megkedveltesse velük a sportolást, a labdarúgást, a játék örömét, a közösségi élmény értékeit.

Az Akadémia a Magyar Református Szeretetszolgálattal összefogva december 8-án – immár második alkalommal – gálaünnepséget szervezett Budapesten, a Kánai úti sportközpontban, egy jókedvű, labdás, sportos eseményre vártak ózdi és zemplénagárdi gyermekeket. A vendégek a Barca Academy Hungary spanyol és magyar edzőitől kapott fociélmény mellett ajándékokat, Mikulás-csomagot is kaptak.

Ezzel párhuzamosan az egyesület meghirdette adománygyűjtését, ami a februári focis ünnepségig tart majd, és melynek a mottója: „az öröm mindenkié”. A gyerekek ezen a farsangi rendezvényen kapják majd meg az Akadémia tagjai által összegyűjtött adományokat.

Az ünnepi rendezvényen részt vett Dunai Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó, edző; Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosának fia, az Ovi-Sport Alapítvány alapítója; Dr. Kovács Barnabás, volt barcelonai főkonzul; Oláh András, a Magyar Református Szeretetszolgálat közösségi koordinátora; Esteban Casado, a La Liga magyarországi képviselője, valamint Balogh Barna, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója.

„Arról egyetlen gyermek sem tehet, hogy milyen életkörülmények közé születik, nem ő választja a sorsát. Mi viszont tehetünk érte és közösen alakíthatunk rajta, akár meg is változtathatjuk, szebbé és jobbá tehetjük. A futball világában rengeteg történettel találkozunk, amely arról szól, hogy egy kisgyermek milyen szegénységből indult, és hogyan nyílt ki neki a világ a labdarúgáson keresztül. Mi a Barca Academy Hungarynél hiszünk abban, hogy ez a csodás játék nagyon erős kapaszkodó, mankó lehet ahhoz, hogy azokat az akadályokat, amit az élet állít elénk, könnyebben győzzük le” – mondta el Balogh Barna, aki kiemelte azt is, hogy a II. Barca-Ózd Mikulás Gála egy mérföldkő, hiszen a második alkalom létrejöttével sikerült hagyományt teremteniük, és ismét sok-sok hátrányos helyzetű gyermeknek tudnak élményt szerezni, valamint utat mutatni nekik egy jobb élet felé.

„Második alkalommal vehettünk részt ezen a nagyon szép gálán, hátrányos helyzetű gyerekekkel érkeztünk Zemplénagárdról erre az alkalomra. A foci a világ legnépszerűbb sportja, hatalmas közösségépítő ereje van, ezért rendkívül fontos számunkra, hogy a gyermekek életében jelen lehet ez a sportág. Szeretnénk megköszönni a Barca Academy Hungary és a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködését, amelynek köszönhetően biztosítani tudtuk a gyerekeknek ezt a lehetőséget és felejthetetlen élményt.” – mondta el Oláh András az MRSZ részéről, hozzátéve, hogy felbecsülhetetlen örömöt okozott ez a nap a gyermekek számára, amely során különleges edzőkkel ismerkedhettek meg, és barátságokat is köthettek.

A gálaünnepségről videós beszámoló is készült:

 

Media

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search