Hírek

Két korosztályban is magyar siker a Barca nemzetközi tornáján

Ismét magas színvonalú mérkőzéseket hozott az immár harmadik alkalommal megrendezett Barca Academy Hungary Cup utánpótlás labdarúgótorna. A rendezvényre az FC Barcelona is csapatot küldött, és bár a szintén spanyol Girona FC csodájára járt mindenki a két nap során, nem ők emelhették magasba végül a győzteseknek járó serleget – a négy korosztályban egy-egy bolgár és montenegrói, valamint két magyar csapat ünnepelhetett.

A Barca Academy Hungary már harmadik alkalommal szervezte meg a nemzetközi UP-tornáját, augusztus 29-én és 30-án a TSHE-sportpályán léptek pályára neves külföldi együttesek, valamint nagy magyar klubok csapatai.

A nyárvégi futballünnepre nyolc ország 26 klubjának 61 csapata érkezett több mint 700 gyermekkel és az őket kísérő igencsak lelkes szülői szurkolótáborral. Bár az első nap délelőttjén a futball mellett az eső is főszereplővé vált, a gyermekek lelkesedésén ez semmit sem változtatott, öröm volt nézni a küzdést, taktikai fegyelmezettséget és felszabadult játékot a pályákon.

A 2012, 2013, 2014 és a 2015-ös születésű korosztályokban három, illetve négy csoportba osztották a csapatokat és az első nap selejtezői után a második napon még a vigaszágra kerülők is esélyt kaptak arra, hogy akár a döntőig meneteljenek.

A tornára két legendás labdarúgó is ellátogatott. Több mérkőzést megtekintett az olimpiai bajnok Dunai Antal, valamint Nikolics Nemanja, a Fehérvár történetének legeredményesebb góllövője, aki a fiát kísérte el. A vendégek között láthattuk Kocsis Sándort, az FC Barcelona egykori magyar ikonjának fiát, valamint Buzánszky Jenőt, a Nemzet Sportolójának, az Aranycsapat hátvédjének a fiát, tőlük vehették át a kupákat és az érmeket a döntőket játszó csapatok.

A legifjabb korosztályban, a 2015-ösöknél a torna elejétől remekelt az MTK, a lendület pedig a döntőig is kitartott, ahol a DVTK-t győzték le a kék-fehérek, míg a bronzérmek a CSZKA Szófia labdarúgóinak nyakába kerültek. Az eggyel idősebbeknél is magyar siker született, itt is az MTK volt megállíthatatlan. A CSZKA is érmes lett itt, a második lett, a harmadik helyen pedig a szerb Academy Coerver végzett. Ebben a korosztályban szerepelt a legjobban a házigazda Barca Academy Hungary, amely egy számukra peches középdöntős körbeverés után a hatodik lett.

A 2013-asoknál a szakértők a Gironára hívták fel a figyelmet, a spanyolok a döntőig meneteltek, ám ott megállította őket a montenegrói FK Drezga Piperi. A harmadik az osztrák LASK Linz lett. A legidősebb, 2012-es korosztályban a CSZKA Szófia nyerte a kupát, a második a Diósgyőr, a harmadik a Vasas Kubala Akadémia lett.

„A harmadik kupát rendezte meg idén a Barca Academy Hungary, most már elmondhatjuk, hogy hagyományt sikerült teremtenünk. Külön öröm számomra, hogy a visszatérő csapatok mellett minden évben köszönthetünk új klubokat is. A részvevő csapatoknak köszönhetően pedig egy nagyon magas színvonalú tornát láthatott a közönség és külön büszkeséggel tölt el, hogy esőben, szélben és a fülledt melegben is ugyanazt a motivált, alázatos futballt láthattuk a fiataloktól. Ez a kitartás és ambíció az, amit kamatoztatni tudnak a jövőben a srácok és segíti majd őket élsportolókká válni” – mondta el a díjkiosztó ünnepségen Balogh Barna, az akadémia vezérigazgatója.

A csapatoknak járó érmek és kupák mellett egyéni díjakat is kiosztottak, ahogy tavaly, idén is jogos elismerésben részesült Marko Nikolic, aki apja nevéhez méltón termelte a gólokat a Fehérvár FC színeiben. A további csapat- és egyéni díjazottak alábbi táblázatunkban:

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search