ÁLMODJ NAGYOT, ÉBREDJ NÁLUNK!

Tizenhárom csapat, nyolc fiú és öt leányegyüttes, egy cél: megnyerni a Kocsis Kupát. A Barca Academy Hungary és a Barca Academy Hungary Alapítvány negyedik alkalommal hirdette meg a katalán együttes legendás magyar csatárára emlékező sportrendezvényét, először lehetőséget adva a leányoknak is a megmérettetésre. A fiúknál a kupa elhódítása egyben kvalifikációt is jelent, hiszen a győztes indulhat a IV. Barca Academy Hungary Cup nemzetközi tornáján.

A Kocsis Kupa lehetőséget teremt arra, hogy a fiatal játékosok megismerjék a névadó, Kocsis Sándor páratlan karrierjét és inspirációt nyerjenek a Barcelona legendás támadójának életútjából. A Barca Academy Hungary ebből a célból hívta életre a versenysorozatot, amely lehetőséget nyújt a kisebb utánpótláscsapatoknak is a részvételre a Barca Academy Hungary Cup nemzetközi tornán. A Kocsis Kupa létrehozása Dr. Kovács Barnabás, volt barcelonai főkonzul ötlete volt a KOCSIS90 EMLÉKÉV részeként. 

A IV. Kocsis Kupa selejtezőit négy helyszínen tartották meg: Fehérgyarmaton, Megyaszón, Mosonmagyaróváron és Ózdon. A másodikon és a negyediken a házigazda, míg az elsőn a Juventus Nagyvárad, a harmadikon az SC Sopron győzedelmeskedett. Rajtuk kívül további négy együttes: az Újbuda FC, az FC Ajka, a Szentlőrinc SE és a Fehérgyarmati Deák vívta ki a lehetőséget, hogy megmérettesse magát a budapesti döntőben június 2-án, a Sport 11 Rendezvényközpontban.

Idén nemcsak a fiúk, a lányok is megmutathatják a tudásukat a Kocsis Kupa fináléján. Az ötcsapatos, körmérkőzéses rendezvényen részt vesz a házigazda, a Barca Academy Hungary is, amelynek ellenfele a Nábrád, az UTE, a BVSC-Zugló és a Gödöllő SK lesz.

„A labdarúgás népszerűsítése és az Aranycsapat legendás támadója emlékének ápolásáért évről évre egyre több csapatot vonunk be a Kocsis Kupa selejtezőibe és már most keressük és várjuk a következő évek selejtező tornáinak lebonyolítóit az országon belül vagy akár azon kívül is. A résztvevő fiúcsapatok nemcsak a budapesti fináléba, hanem a nemzetközi tornánkra is eljuthatnak, amit idén augusztus 27-28-án szervezünk Csepelen a THSE-Szabadkikőtő sportkomplexumban. A Kocsis Kupa így lehetőséget teremt kisebb települések csapatainak is, hogy akár az FC Barcelonával is megmérkőzzenek a IV. Barca Academy Hungary Cupon! – emelte ki Balogh Barna.

A Barca Academy Hungary vezérigazgatója hozzátette, idén először a lányoknak is szerveznek döntőt, az Akadémia nagy hangsúlyt fektet az egyre népszerűbb női futball fejlesztésére is, melynek újabb lépcsőfokaként tekint erre az eseményre.

A Kocsis Kupa fináléját idén is neves díszvendégek tisztelik meg jelenlétükkel, mint az Aranycsapat legendáinak fiai, Kocsis Sándor, valamint Buzánszky Jenő is a helyszínen tekinti meg a mérkőzéseket, valamint Harsányi Levente, rádiós és televíziós műsorvezető is elfogadta a szervezők meghívását. A kiemelt vendégek az előző évekhez hasonlóan idén is személyesen köszöntik a torna végén az érmeseket, különdíjasokat.