ÁLMODJ NAGYOT, ÉBREDJ NÁLUNK!

KÉPZÉSI PROGRAM

A Barca Academy Hungary egy olyan világméretű rendszerhez csatlakozik, amelyet az FC Barcelona hozott létre, s amely Ázsiában, Amerikában, Afrikában, Óceániában is gyermekek ezreinek ad esélyt a kiemelkedésre. Európában a varsói, moszkvai és isztanbuli képzési központok után negyedikként Budapesten alakul meg egy olyan intézmény, amely a mi gyerekeinknek biztosítja a lehetőséget, hogy egész éves képzés keretében megismerhessék a híres klub játékstílusát és filozófiáját. Az akadémia legjobb növendékei lehetőséget kapnak arra, hogy az FC Barcelona által kifejlesztett rendszer részeseként folytathassák karrierjüket akár az Ibériai-félszigeten is.

A budapesti helyszínű képzés lehetőséget ad arra, hogy hazánk számos tehetsége fejlődhessen itthoni környezetben, a gyermekeinkben rejlő sportpotenciált bővíthessük azoknál is, akik eddig más klubok által kínált sporttevékenységekben vettek részt.

A legmodernebb, legjobb edzésmódszereket a katalán klub a rendelkezésünkre bocsátotta, és egy spanyol szakmai igazgató révén fogja a szakmai munkát irányítani, aki napi szinten a helyszínen ellenőrzi a képzést. Ezen túlmenően pedig az FC Barcelona egy széles körű programot is létrehozott a gyermekek nevelésére a „több mint egy klub” elv szerint.

A gyerekek ennek köszönhetően megismerik a sport integrációját, toleranciáját, tiszteletét, szolidaritását és barátságát a pályán és a pályán kívül egyaránt.

Hiszünk abban, hogy a barcelonai képzési program a közeljövőben a magyar labdarúgás egészére, a magyar klubok és a nemzeti csapat szereplésére is jótékony hatást fejt ki, és a legjobb fiatal labdarúgók – Kubala, Kocsis, Czibor példájához hasonlóan – az FC Barcelona színeiben játszanak majd.

CÉLJAINK

KÉPZÉS AZ FC BARCELONA RENDSZERE SZERINT

A BARCELONA SZELLEMISÉGÉT MEGHATÁROZÓ ÖT ALAPÉRTÉK

TISZTELET

A modern, civilizált élet egyik alapvető feltétele a tisztelet, ami elősegíti azt, hogy beilleszkedjünk a társadalomba, annak részévé váljunk. A tisztelet meghatározza az egyént, de fontos társadalmi, valamint kollektív dimenziója is van ezen értéknek. A sport megkerülhetetlen része, hiszen számos azonnal megoldandó feszült pillanatnak válunk részeseivé. A szabályokon és szokásokon felül tehát igény van a tiszteletre az emberek közötti korrekt, barátságos viszony kialakítása érdekében is. A sportban tehát az általánosabb társadalmi szituációkhoz hasonlóan van szükség ezen elvekre, de a pillanatok hevessége miatt a tisztelet megléte vagy hiánya nem csak, hogy igen látványos, de emellett egyértelműen befolyásolja is az adott helyzet kimenetelét.

KITARTÁS

Számos társadalmi modell kerüli az erőfeszítés szerepét, és ehelyett a szerencsében, az opportunizmusban, valamint az azonnali sikerben, győzelemben hisznek. Számunkra azonban a kitartás, az igyekezet olyan értékek, amelyek hihetetlen magasságokba emelhetnek minket, általuk elérve kitűzött céljainkat, amik máskor távolinak, elérhetetlennek tűnthetnek. Elhatározás, fegyelem, állandóság, áldozatkészség, állhatatosság. Ezek mind olyan értékek, amelyek elvezetnek a hosszútávú sikerhez, ellenben a szerencsével, ami legjobb esetben is csak pillanatnyi, gyorsan múló győzelmeket eredményezhet. Pont úgy, mint ahogyan az iskolában a tanárok a tanulást, ezáltal pedig belefektetett energia megtérülését népszerűsítik, amihez az eszközt a tanulmányi eredmények biztosítják.

AMBÍCIÓ

Az ambíció a lehető legjobb teljesítmény elérésének vágya. Nem csak jól, hanem maximálisan kell az adódó kihívásoknak eleget tenni, minden egyes nap egyre jobban és jobban. Ez vonatkozik mind az egyénekre, mind csoportokra. Számos érték hálója adja az ambiciózus ember sikerének titkát, amik egészen sokfélék, mint a kiválóság, a türelem, a fegyelem, a rend, a motiváció, a felelősség. Az ambíció tehát értékek és tulajdonságok széles palettáját igényli és hívja életre, ezért cserébe pedig a jól elvégzett munka után az erőfeszítés sikere a jutalom. A célok legbiztosabb eléréséhez vezető út tehát ambícióval van kikövezve, hiszen folyamatos fejlődés iránti vágyat biztosít.

CSAPATMUNKA

A csapatmunka magába foglalja azt a tényt, hogy az alany egy csoport része, ennek tagjaként pedig fontos elemévé, aktív részesévé válik az egésznek. Cselekedhet önállóan a csoport nevében is, ezáltal saját magát, személyiségét is meghatározva. Tagadhatatlan előnyei vannak a tudatnak, hogy egy csapat része, fontos tagja lehet valaki, de ehhez is elengedhetetlen rengeteg egyéb érték alkalmazása és hangsúlyozása.

ALÁZATOSSÁG

Amikor a sportolók, vagy általában az emberek elkezdik elérni kitűzött céljaikat, gyakran előfordul, hogy felsőbbrendűnek kezdik érezni magukat fizikailag, morálisan, pénzügyileg, vagy más egyéb módokon. Ez ahhoz vezet, hogy elfelejtenek néhány igen fontos alapértéket, mint az erőfeszítés, kitartás, önfegyelem, amik nélkül valószínűleg elképzelhetetlen lett volna az a bizonyos siker. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy hogyan kezelte az elmúlt évek győzelmeit, sikereit az FC Barcelona – mindig alázatot (valamint fegyelmet, felelősséget, és egyéb fontos értékeket) mutattak, hogy kiérdemeljék a tiszteletet mind a pályán lévő ellenfelektől, mind általában mindenkitől. Az alázat lényegét talán úgy lehetne megfogalmazni, mint tiszta fejet a saját értékeidről, valamint erőt, hogy azokat meg tudd tartani, valamint meg tudd védeni olyan helyzetekben is, amikor egyértelműen te vagy a sikeresebb.