ÁLMODJ NAGYOT, ÉBREDJ NÁLUNK!
leon_rocco

A Balatonszárszói Tábor első turnusával azonos héten csaknem 40 résztvevővel zajlott le belsős táborunk. Az eseménynek két különleges résztvevője is volt, akik Mexikóból érkeztek a Barca Academy Hungary táborába.

A Feldman Biringer testvérek, Leon Rocco és Milo Jacobo történetében nemcsak az az érdekes, hogy Dél-Amerikából érkeztek Magyarországra, hanem az is, hogy a helyi Barca Akadémia növendékei. A két fiú júliusban tölti be a 13., illetve a 9. életévét, a tábor végén az élményeikről kérdeztük őket.

Minden nyáron Magyarországon nyaralunk, mert a nagybátyánk itt él. Az ő barátaik és a nagyszüleink ismerősei is ajánlották ezt a lehetőséget, és nem sokat gondolkodtunk, nagyon szeretünk focizni, természetes volt, hogy részt veszünk benne, különösen, hogy itt is a Barca edzésein vehetünk részt.”

A srácok két éve tagjai a mexikói akadémiának, arra is kíváncsiak voltunk, milyen ott egy edzés, és milyen különbségeket tapasztaltak a budapesti tréningeken.

Sok a hasonlóság, de van némi különbség is. A játék dinamikája és a menete különböző, itt több a labdaérintés, többet gyakoroltuk az üres területek kihasználását, de természetesen ugyanazokat az alapelveket tanítják nekünk Mexikóban is, amit itt tapasztaltunk. Nagyon jól éreztük magunkat a táborban, köszönjük a lehetőséget!”

Amikor arról faggatjuk őket, kik a kedvenc játékosaik, Robert Lewandowskit, Yamine Lamalt és Ilkay Gündogant említik, de egy biztos: játszani és nézni is nagyon szeretik a labdarúgást.