ÁLMODJ NAGYOT, ÉBREDJ NÁLUNK!

Neves európai futballklubok utánpótláscsapatai érkeznek Budapestre!

Szintet lépett a Barca Academy Hungary: az FC Barcelona hivatalos magyarországi labdarúgó-akadémiája már hét külföldi együttes részvételével – köztük az anyaegyesülettel – rendezi meg nemzetközi utánpótlástornáját, a II. Barca Academy Hungary Kupát. Az akadémia látványos fejlődését és sikerességét az is bizonyítja, hogy szeptemberben már a harmadik edzőközpontjukat nyitják meg Hűvösvölgyben.

Az első kupa sikerét követően immár második alkalommal rendezi meg nemzetközi labdarúgótornáját az FC Barcelona hivatalos magyarországi akadémiája. A II. Barca Academy Hungary Kupát augusztus 27-28-án, a THSE Sportpályán, a 2011 és 2014 között született gyerekek számára szervezik. 

Az idei rendezvényre hét neves külföldi csapat is érkezik: Olaszországból a Hellas Verona, Ausztriából az Austria Wien, Szerbiából a Partizan Beograd, Szlovákiából a Slovan Bratislava, az FC Kosice és a DAC, Spanyolországból pedig az FC Barcelona.

„A Barca Academy Hungary hisz a folyamatos fejlődésben. Azzal, hogy idén már hét nemzetközi csapattal rendezhetjük meg a tornát, és hogy immár egy harmadik helyszínen, Hűvösvölgyben is edzőközpontot nyitunk a nyár végén, az akadémiánk szintet lép. A II. Barca Academy Hungary Kupa izgalmas, szakmai szempontból is kiemelt rendezvénynek ígérkezik, ahol a magyar csapatok a nemzetközi porondon is megmutathatják magukat, így még pontosabb és árnyaltabb képet kaphatnak saját játékerejükről” – mondta el Farkas Balázs, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója. 

„Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a tavaly, hagyományteremtő céllal elindított torna idén már hét külföldi csapatot fogad, köztük az anyaegyesületünket. Az én fókuszom természetesen a saját csapatainkon lesz, de egyáltalán nem féltem őket. A mieink remekül szerepeltek idén a Barca Akadémiák világbajnokságán, amelyen három korosztályban is ott voltunk a legjobb ötben, a második helyen végző U10-eseink pedig most is pályára lépnek” – tette hozzá Martí Nadal Velasco, a Barca Academy Hungary szakmai igazgatója.

A II. Barca Academy Hungary Kupa az idén arra is lehetőséget biztosított, hogy akár az ország legkisebb falujának csapata is eljusson az elittornáig. A 2022-es Barca Roadshow során ugyanis az ország különböző pontjain megrendezett Kocsis Kupa-selejtezők együttesei vívhatták ki a részvételt az augusztus 13-i nyolccsapatos döntőn, amelynek győztese, az FC Ajka így szintén ott lehet a legjobbak között.

A résztvevők között találhatjuk még a fent említett csapatok mellett az FTC-t, az UTE-t, a Vasas Kubala Akadémiát, a MOL Fehérvárt, a debreceni Olasz Focisulit és DLA-t, a DVTK-t, a Győri ETO-t, az Illés Akadémiát, valamint az Újbudát is.

A II. Barca Academy Hungary Kupán a klubhoz köthető hírességek mellett meglepetésvendégek is részt vesznek – róluk az akadémia a következő napokban számol be hivatalos felületein.

A Barca Academy Hungary a meglévő Kánai úti és az Örs vezér terénél lévő sportközpontjai mellett szeptember elejétől már új helyszínen, a hűvösvölgyi Nagyréten is várja azokat a gyerekeket, akik a patinás klub szakmai irányítása alatt szeretnének sportolni.