ÁLMODJ NAGYOT, ÉBREDJ NÁLUNK!

Magyar csapatkapitányok az FC Barcelonánál

A Barca elnökével, valamint korábbi és jelenlegi klasszisával is találkozhattak a játékosok.

Hét magyar labdarúgó töltött el több mint egy hetet az FC Barcelona edzőközpontjában, ahonnan nemcsak tapasztalatokkal, hanem életre szóló élményekkel tértek haza Budapestre. A Barca által szervezett mérkőzéseken két magyar játékos is csapatkapitányként vezethette együttesét. A tábor eseményeit testközelből követte Joan Laporta is, a klub elnökével a Barca Academy Hungary fiataljai személyesen találkozhattak.

Borsos Bence, Herczeg Marcell, Kiss Benedek, Nasir Abdelaziz, Tóbiás Ábel, Tóth Géza és Walkó Milán az FC Barcelona exkluzív edzőtáborában vett részt január 20. és 29. között. A magyar labdarúgók esélyt kaptak arra, hogy megcsillogtassák tehetségüket és tudásukat a katalán klub szakemberei előtt – bátran kijelenthető, éltek ezzel a lehetőséggel. Az edzőtábort szemmel követte Sergi Barjuán, a Barca Academy sportigazgatója, Pau Casassa technikai igazgató és Bernat Villa, az európai, amerikai és afrikai régió vezetője.

A Barca Academy világszerte működő akadémiáinak legjobbjai ebben a tíz napban az FC Barcelona edzőitől tanulhattak gyakorlatban és elméletben. A kiválasztott játékosok téthelyzetben is megmutathatták újonnan szerzett tapasztalataikat a La Masia és a Barca korosztályos csapatai ellen. A mérkőzéseken a magyar akadémia két U11-es játékosát is kinevezték a csapatuk élére, Walkó Milánt és Tóth Gézát érte az a megtiszteltetés, hogy kapitányi karszalaggal vezényelhették a pályára saját korosztályuknak a legjobbjait!

A Barca Academy Hungary többi játékosa is bebizonyította rátermettségét. A 2013-as születésű Tóbiás Ábel kiváló teljesítményével, illetve szép védésekkel őrizte csapatának kapuját. Az U13-as korosztályban Borsos Bence a mezőnyben csillogtatta meg tudását, míg Herczeg Marcell a kapuban bizonyított mentorainak. Kiss Benedek és Nasir Abdelaziz az U15-ös korosztályban szerepelt, és szintén nagyszerű teljesítménnyel bizonyították, miért rájuk esett a választás.

Az edzőtábor talán legemlékezetesebb pillanatai közé tartozott, amikor a játékosokat meglátogatta Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke, valamint Deco, a klub egyik legendája és jelenlegi sportigazgatója. Rajtuk kívül a klub másik korábbi klasszisával, Bojan Krkiccsel, jelenlegi futballkoordinátorral és Vitor Roquéval, a brazil támadójával is megismerkedhettek a játékosok. A klub hivatalos oldalán közzétett videón éppen Milánnal és Gézával szorít kezet a Barca vezére.

„Csodálatos élmény volt a Barca Academy Training Camp mind a hét játékosunknak. A mögöttünk hagyott tíz nap alatt a srácok megtanulhatták, mit jelent Barca Academy-játékosként az FC Barcelona edzőközpontjában edzeni és helytállni. A mieink a Ciutat Esportiva Joan Gamper sportlétesítményben tréningeztek a világ számos Barca-akadémiájának legjobb játékosaival. A kint eltöltött idő alatt megtapasztalhatták azt az érzést, mit jelent az FC Barcelona címerét viselni a pályán és azon kívül” – számolt be a tapasztalatokról Martí Nadal Velasco, a Barca Academy Hungary szakmai igazgatója.

A magyar srácok az edzések és mérkőzések mellett időt és lehetőséget kaptak, hogy bejárják Barcelona városát, kívülről-belülről láthatták a jelenleg is épülő Camp Nout, valamint élőben szurkolhattak az FC Barcelona első és második csapatának mérkőzésein. A Barca Academy Hungary játékosai életre szóló élményben részesültek, és kamatoztathatják pályafutásuk során azt az új tudást, amit hazahoztak Magyarországra.