Hírek

Újabb rangos külföldi tornára készülnek csapataink

Nem áll meg az élet a Barca Academy Hungary együttesei számára a világbajnokságot követően sem. Két csapatunk április 29. és május 1. között nemzetközi tornán vesz részt Olaszországban. A Tornei Giovanili által harmadik alkalommal megrendezett Trofeo Citta di Jesolo kupán a 2007-es és a 2008-as piros csapatunk indul el.

Szinte alig ért haza edzői stábunk a Barca Academy World Cupról, néhányan közülük újabb külföldi túrára készülhetnek, pénteken ugyanis Olaszországba utazik két együttesünk, a 2007-es és a 2008-as korosztály legjobbjai. A mieink többnyire olasz klubok ellen próbálhatják ki magukat Jesolóban, ez lesz az első alkalom, hogy részt vesznek a Trofeo Citta di Jesolo kupán.

A 2008-asaink a saját korosztályuk képviselői ellen, az U15-ösök között léphetnek pályára. Lucas Ferrer fiainak már van tapasztalata a sikeres nemzetközi szereplésben, hiszen ez a csapat egy évvel ezelőtt, a 2022-es Barca Academy World Cupon a harmadik helyet érte el.

„Kiváló lehetőség lesz ez a számunkra, hogy felmérjük, milyen szintet képviselünk. Nagyszerű körülmények között, csodás helyszínen futballozhatnak a srácok, egészen biztosan különleges élmény lesz ez nekik. A kezdetektől együtt dolgozom velük, hétről hétre láthatom a fejlődésüket, nagyon elkötelezett közösséget alkotnak, és büszkék rá, hogy ismét egy ilyen különleges eseményen képviselhetik az akadémiát” – mondta Lucas Ferrer.

Amiben újdonság lesz ez a torna a számukra az az, hogy amíg egy éve Barcelonában még hét a hét elleni mérkőzéseken léptek pályára, ettől a szezontól már 11 a 11 ellen játszanak, ez lesz az első nagypályás tornájuk külföldön. Ez a korosztályunk az előző idény végén lépett egy osztállyal feljebb, de az MLSZ regionális bajnokságában is remekül szerepelnek a mieink: vesztett pontok tekintetében csupán két pontra állnak az éllovas Újpesttől, amellyel éppen az indulás előtt, csütörtökön vívnak rangadót.

„Tavaly is láthattuk, egy ilyen esemény rendkívül összekovácsolja a közösséget, és segíthet minket az itthoni céljainkban. A bajnokságban küzdünk az első helyért, de a cím megszerzését semmiképp nem nevezném célnak, inkább álomnak. Ahogy Magyarországon, úgy Olaszországban is hűségesek leszünk a Barca-stílushoz. Vagy ezzel érünk el eredményt, vagy sehogy!” – tette hozzá edzőnk.


Lucas Ferrer (középen) és Sergi Badal (jobbra) újabb nemzetközi tornán irányíthat

A 2008-asoknál nehezebb feladatuk lesz a 2007-eseinknek, akik az U17-esek között szerepelnek, ahol 2006-os születésű játékosok is pályára léphetnek. Sergi Badal együttese az MLSZ U16-os regionális bajnokságában nyugaton a kiesés elkerüléséért küzd, bár nemrégiben nagy sikert aratott a dobogóért küzdő Főnix Gold ellen, az előző hetek nem sikerültek a legjobban a mieink számára.

„Ez a torna a bajnokság kulcsfontosságú szakasza közben vár ránk. A legfontosabb cél, hogy jó érzésekkel térjünk haza, ne legyenek sérüléseink, és megfelelő hangulatban készüljünk a szezon utolsó öt mérkőzésére. Abban bízom, hogy közösségformáló és -erősítő lesz számunkra ez az utazás, melynek során egy másik kultúrában próbálhatják ki magukat a mieink. Hétről hétre fejlődni szeretnénk, ez a kihívás is egy újabb lehetőség a játékosaink számára, hogy előrébb lépjenek futballtudásban” – mondta el Sergi Badal.

A torna eredményeiről folyamatosan beszámolunk Facebook- és Instagram-oldalunkon!

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search