Hírek

Újabb világbajnokságra készül az FC Barcelona magyar akadémiája

Te vagy a következő, aki képviseli a magyar labdarúgást!

Másodszor vehet részt világbajnokságon a Barca Academy Hungary, az FC Barcelona hivatalos magyarországi akadémiája. A 2022-es sikereket követően ismét nagy reményekkel, ugyanakkor eredménykényszer nélkül utazik a katalán városba a klub öt csapata, akik három korosztályban mérettetik meg magukat.

Az FC Barcelona labdarúgócsapata világszerte csaknem ötven akadémiát működtet-támogat, 2019 óta pedig már Magyarországon is zajlik a katalán együttes égisze alatt bevált, sikeres, implementálható tehetséggondozó képzés.

A milliók által rajongott gránátvörös-kék klub minden évben világbajnokságot szervez az akadémiái számára, ám a koronavírus-járvány miatt elmaradt tornák következtében a Barca Academy Hungary csupán második alkalommal tud részt venni az eseményen.

Az első vb igencsak jól sikerült a magyar együttes számára, az U10-es korosztályban a második, az U14-eseknél a harmadik helyet érte el. Idén ismét egy U10-es, valamint két-két U12-es és U14-es csapattal képviselteti magát a tornán hivatalosan Budapest néven induló klub. A rendezvényt hagyományosan Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke nyitja meg, az idei díszvendégek Ansu Fati és Alexia Putellas lesznek.

A 2023-as világbajnokságon 533 mérkőzést rendeznek meg, 19 országból 34 akadémia 152 csapatának több mint 1700 játékosa lép majd pályára a Ciutat Esportiva Joan Gamperben, a Barcelona akadémiai bázisán, melynek része a Johan Cruyffról elnevezett stadion, ahol a kiemelt mérkőzéseket rendezik meg.

Különleges helyszíneken léphetnek pályára a mieink a világ minden tájáról érkező ellenfelekkel szemben, ráadásul lehetőségük lesz meglátogatni a Camp Nout is. Mind az öt csapatunk rengeteget fejlődött a szezon eleje óta a mérkőzéseken és az edzéseken is, biztos vagyok benne, hogy remekül helytállnak Barcelonában, és nemcsak az akadémia, az egész ország büszke lehet rájuk!” – fogalmazott Martí Nadal Velasco, a Barca Academy Hungary szakmai igazgatója.

A Barca Academy Hungary újabb különleges eseményre készül 2023-ban. Miután februárban négy játékosa edzőtáborban vehetett részt a világszerte híres La Masián, most újabb fiatal magyar labdarúgók mutathatják meg magukat egy nagy nemzetközi eseményen.

„Te vagy a következő” – az akadémia emlékeztetett rá, hogy a Barca World Cupot a Barca család hagyományos erőfelmérőjének tekinti, amely ismét igazolhatja, sportszakmailag a világ elitjéhez tartozik, ezért folyamatosan várja az új játékosok jelentkezését, akik szeretnék megmutatni magukat az FC Barcelona szakembereinek.

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search