Hírek

Négy válogatottban nyolc Barca-játékos, akiket az Eb-n is láthatunk

Pénteken megkezdődik a 16. labdarúgó Európa-bajnokság. A részben hazai rendezésű tornán a magyar válogatott mellett nyolc Barcelona-játékosnak is szurkolhatunk. Nézzük, kik ők, és mik a legfontosabbak, amit tudni érdemes róluk! 

1) Frenkie de Jong 

A fiatal holland középpályás első jelentős tornájára készülhet a nemzeti csapatban, de máris meghatározó tagja lesz csapatának. Vélhetően kezdőként először szombaton, az ukránok ellen léphet pályára.

2) Sergio Busquets 

A katalán játékos Sergio Ramos kidőlésével a La Roja, azaz a spanyol válogatott kapitányaként lesz ott az Eb-n, amennyiben fel tud épülni, mivel a felkészülés alatt pozitív covid tesztet produkált.

3) Jordi Alba 

A szélső védő szintén oszlopos tagja lehet Luis Enrique csapatának, és alighanem kezdőként lép pályára a spanyolok első mérkőzésén hétfőn, a svédek ellen.

4) Pedri 

A 18 éves támadó frissen robbant be, és máris helyet kapott a spanyol válogatott keretében. Hogy mennyi játéklehetősége lesz az Eb-n, az még kérdéses, hiszen még csak idén tavasszal kapta meg élete első felnőttválogatott meghívóját

5) Clement Lenglet 

A franciák hátvédje napra pontosan két éve tagja Didier Deschamps csapatának, de Presnel Kimpembe, és Raphael Varane mögött csak csereként szokott szóhoz jutni kék mezben

6) Ousmane Dembélé

A Barcelona francia különítményének 2017 óta tagja, és már ekkor, mint válogatott labdarúgó érkezett a Camp Nou Az idei Eb-n nem lesz könnyű feladata neki sem, ha pályára akar lépni, mert olyan nevekkel kell majd megküzdenie, mint Olivier Giroud, Karim Benzema, vagy épp…

7) Antoine Griezmann

A támadó már öt éve is nagyon közel került hozzá, hogy magasba emelhesse az Európa-bajnoki trófeát, de akkor a portugálok megakadályozták Idén már világbajnokként próbálkozhat újra első meccsén, a németek ellen.

8) Martin Braithwaite

A dán támadót aligha ismerték volna sokan, ha az Eb-t az eredeti időpontjában, tavaly rendezték volna meg. A későn érő, már 30 éves, 50-szeres válogatott játékos, első mérkőzésén, holnap, azaz szombaton, a finnek ellen léphet pályára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search