Hírek

Rubén Morales: „A magyar labdarúgást szeretnénk segíteni!”

Az FC Barcelona szakmai tudása a Barca Academy Hungaryn keresztül érkezik Magyarországra. A katalán egyesület képviselője hazánkban Rubén Morales, aki akadémiánk szakmai igazgatója. A szakembert a kupa ötlete mellett arról is kérdeztük, milyenek az eddigi magyarországi tapasztalatai.

– Honnan jött a torna ötlete?
– Fontosnak tartottuk, hogy ilyen módon is megmutassuk a jelenlétünket Magyarországon. Szeretnénk, hogy minél több emberhez eljusson, mit szeretnénk itt elérni. A Barca Academy Hungary immár két éve itt van, ennek apropóján szerveztük meg ezt az eseményt a legjobb magyar utánpótlás-együtteseknek. Az első kupa csak a kiindulópont, hagyományt szeretnénk teremteni belőle, és minden évben megszervezni. A következő esztendőkben további Barca-akadémiákat is szeretnénk meghívni, ugyanakkor nagy öröm, hogy már most is nemzetközi az esemény, hiszen a DAC is részt vesz rajta.

– Milyenek az eddigi tapasztalatai Magyarországról?
– Már az első napoktól kezdve láttam, micsoda lehetőségek vannak itt, mert a többi országgal összehasonlítva sokkal többen szeretik a labdarúgást Magyarországon, mint máshol. Ennek következményeként rengeteg gyermek szeretne futballozni, és kiváló alapokkal érkeznek hozzánk. Öröm volt azt is megtapasztalni, mennyien rajonganak az FC Barcelonáért. Már ezekből a jelekből is láttam, hogy ez egy hosszú távú projekt lesz.

 – Tud segíteni a Barca Academy Hungary a magyar futballon?
– Igen, sőt, ez is egy nagyon fontos célja volt annak, hogy Magyarországra jöttünk. Nekünk nem az a célunk, hogy rivalizáljunk a többi utánpótlás-nevelő egyesülettel, hanem az, hogy együtt növekedjünk, és visszategyük a magyar labdarúgást az őt megillető helyére. Nagy öröm, hogy most ott van a válogatott az Európa-bajnokságon, de ahhoz, hogy hosszú távon is sikeres legyen a magyar futball, az utánpótlásban kell megfelelő munkát végezni. Hiszem, hogy a tudás, amit a Barcelona hoz Magyarországra, segíti ennek a folyamatnak az optimalizálását.

Farkas Balázs, vezérigazgatóval készült interjúnk itt olvasható!

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search