Hírek

Rakitić interjú

Rakitić „Könnyebb szembenézni a fogsággal egy mosollyal az arcunkon”

 • Riporter: Ivan, hogy vagy?
 • Rakitic: Jól… de egy kicsit talán ahogy mindenki, igyekszem a legjobbat kihozni a helyzetből.

 • Riporter: Éppen a közelmúltban volt egy komoly földrengés a szülőhazádban, Horvátországban, esetleg mit üzennél az ottaniaknak?
 • Rakitic: Igen, sajnos, sok telefonhívást, üzenetet kaptam családtagoktól, barátoktól, mert az utóbbi évek egyik legkomolyabb földrengése volt Horvátországban. Sajnos ez most éppen akkor történt, amikor mindenkinek otthon kell maradnia, de alapvetően ugye a helyzet (vírus) Horvátországban nem olyan súlyos, mint itt Spanyolországban. Sajnos a földrengés sok kórházat, lakóházat megrongált, sok mindenkinek ki kellett mennie az utcára emiatt. Szóval persze szeretnék sok erőt kívánni az otthoniaknak, Zágrábban! Ebben a helyzetben mind együtt vagyunk! Beszéltem például a válogatott csapattársakkal is, hiszen nagyon fontos, hogy összetartsunk most!

 • Riporter: Ahogy említetted a spanyolországi helyzet itt elég súlyos, így érdeklődöm, hogy Te és a családod, hogy vagytok?
 • Rakitic: Nos hát, igyekszünk mosolygósak maradni és kihasználni ezt a helyzetet, hogy több időt tölthetünk együtt családként. Négyen vagyunk itthon, a két lányomnak hétközben elég sok iskolai feladata van, amit az interneten kell csinálniuk. A délelőttjük általában a tanárokkal való online órákkal telik, a délután pedig gyakran játékkal. Szóval összességében egyelőre jól vagyunk! Épp a minap beszéltem a feleségemmel, Rachellel, hogy milyen jó, hogy egy kis időt tudunk együtt tölteni négyen.

 • Riporter: Beszéltél egy kicsit a lányaid rutinjáról, de neked, hogy néz ki egy napod most? Többen megosztották ezt most a közösségi média oldalaikon, neked, hogy telnek ezek a napok?
 • Rakitic: Nos alapvetően, akinek vannak gyerekei, azok tudják, hogy a napi rutinhoz való alkalmazkodás mindig egy kicsit komplikáltabb. De nagyjából minden nap azonos időben kelünk, 7:30 és 8.00 között a lányoktól függően. Reggelizünk és utána mindig egy kis improvizálás következik. Általában megnézzük, hogy milyen házi feladataik vannak a lányaimnak az interneten, játszunk, ebédet készítünk. Van úgy, hogy délután kicsit lepihenünk, de egyébként sokat játszunk együtt, sokat nevetünk és így azért könnyebben telnek a napok.

 • Riporter: Mi, akik nem tudunk bejárni dolgozni, otthonról dolgozunk, Te hogyan oldod ezt meg? Edzel otthon?
 • Rakitic: Az az igazság, hogy elég sokat edzem, talán még többet is, mint mikor a központban (Ciutat Esportiva) vagyunk a csapattal. Az a szerencsés helyzetem van, hogy nekünk van itthon egy konditermünk, amit azóta építgettünk, fejlesztettünk, amióta ideköltöztünk, ráadásul a feleségem is nagyon szeret edzeni, így sokszor együtt erősítünk. Van, hogy napi kétszer is használjuk a termet és sokszor a lányok is csatlakoznak, amíg mi edzünk, ők bicikliznek vagy labdáznak. Tehát egy kicsit olyan ez, mint egy játékterem, szóval elég sok időt töltünk edzéssel. Talán még nem is volt ilyen jó kondim, most, hogy tényleg minden nap ott vagyunk Rachellel.

 • Riporter: Hogyan tartjátok a kapcsolatot a csapat személyzetével, edzőkkel, orvosokkal?
 • Rakitic: Igazából mindenkinek meg van a saját edzője, én is az enyémmel, Antonioval beszélek minden nap, aki ad nekem speciális feladatokat. Így megvan a magam edzésrutinja. Van, hogy nehezebb feladatokat kapok, felugrásokat, futópados vagy biciklis feladatokat, de folyamatosan kontaktálok Antonioval, és folyamatosan ellenőriz minket. Videókat/képeket is küld a feladatokról, tehát tényleg folyamatos a kapcsolat.

 • Riporter: És hogyan oldod meg a táplálkozással kapcsolatos dolgokat, hogyan figyelsz oda az étkezésedre?
 • Rakitic: Igen ugye most nem egy chef készíti nekünk az ételt, mint általában a központban, mikor együtt eszünk a csapattal a Ciutat Esportivaban, de szerencsémre van egy csodálatos feleségem itthon, aki egyébként remek szakács is, tehát ezzel nincs semmi gondunk. Most például az interjú közben éppen egy süti készül, banánkenyér, amit a kisebbik lányom kért, ezeket sokszor együtt is készítjük el, így is próbáljuk örömünket lelni az együtt töltött időben.

 • Riporter: Na akkor majd osszátok meg a fotót, hogy hogyan sikerült a süti! A következő kérdés arra vonatkozik, hogy jelenleg 1 meccsre vagy attól, hogy lejátszd a 300. mérkőzésedet az FC Barcelona színeiben. Hogyan érint most ez Téged?
 • Rakitic: Ó, igen éppen most mondták nekem ezt és mondtam is, hogy ha már nem lesz La Liga mérkőzés, akkor is legyen egy meccs gyorsan, amin játszatok, hogy meglegyen a szám! Viccelek! De őszintén szólva nem tudtam korábban a pontos számot. Azt tudtam, hogy közel vagyok a 300. meccshez, de nem tudtam pontosan. De persze most még inkább kedvem lenne játszani ennek fényében!

 • Riporter: Hogyan reagáltál arra, hogy gyakorlatilag jelenleg minden sporttevékenységet beszüntettek Spanyolországban? Hogyan érintett, mikor tudtad, hogy először 14 nap, aztán újból 14, és még ki tudja mennyi idő?
 • Rakitic: Igazság szerintem engem nem lepett meg a dolog, mert jól emlékszem, hogy mikor a Nápoly ellen játszottunk a BL-ben, akkor ez már téma volt Olaszországban. Itt, Spanyolországban akkor ez még nem volt nagy téma, de már akkor mondtam Xavinak, az orvosunknak, hogy szerintem fel kell készülnünk otthon nekünk is erre, és arra, hogy csak romlani fog a helyzet. És éppen ezért most az a legfontosabb, hogy összetartsunk. Persze én is szeretnék kimenni az utcára, sportolni, csinálni a dolgomat, amit sokkal kellemesebb odakinn csinálni, mint benn az edzőteremben… Vagy csak kimenni egy sétára a lányokkal és Raquellel, de a helyzet jelenleg kritikus, és ezért az a legfontosabb, hogy mindenki 100%-ig tisztelje és betartsa a szabályokat. Persze az államnak sem az az érdeke, hogy bezárjon mindenkit, ez a mindenkinek a saját és közös érdeke és felelőssége, hogy otthon maradjunk. Persze én sem örülök neki, de megértem, hogy most ez a helyzet és ez a legjobb, amit tehetünk. Nagyon fontos, hogy betartsuk és tiszteljük a szabályokat.
Forrás: https://www.fcbarcelona.com/en/football/first-team/noticias/1647770/rakitic-con-una-sonrisa-se-afronta-mejor-el-confinamiento

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search