Hírek

Edzőink képzése

Folyamatos edzői továbbképzések a Barcánál

Az FC Barcelona akadémiai hálózatában nagy jelentősége van a gyerekek fejlesztése mellett annak, hogy az edzők és egyéb szakemberek is folyamatosan és sokoldalúan tudjanak előre haladni, szakmailag gyarapodni. Erre a Barca Academy Hungary is kiemelt figyelmet fordít, kihasználva minden adódó lehetőséget, valamint és aktívan dolgozni azon, hogy az akadémia kötelékében a gyerekeinkkel foglalkozó edzők minél szélesebb és mélyebb szakmai tudásra tegyenek szert legyen szó pedagógiáról, az FC Barcelona módszertanáról vagy éppen egyéb a gyermekek fejlesztésére vonatkozó futballszakmai ismeretekről.

Az edzői stábunk nyár végétől kezdve több ízben vettek részt belső, illetve külső tréninengeken.

      1. Havi belső tréningek Ruben Morales szakmai igazgatóval:

Ruben Morales szakmai igazgatónk minden hónapban minimum egy alkalommal szakmai továbbképzést tart az edzőink számára, mely során nem csupán a folyamatos munka során szerzett tapasztalatokat osztják, illetve cserélik egymással az edzők. Ezen havi továbbképzésekhez több esetben csatlakozik egy, a világ más pontján levő szakmai igazgató, vagy Pau Casassa, Európai akadémiáinak regionális metodikai igazgatója, hogy új perspektívákat osszon meg a Barca Academy Hungary edzőivel.

      2. Pau Casassa a Barca Academy Európáért felelős metodikai igazgatója látogatása során zajlott edzői továbbképzés:

Pau Casassa, az FC Barcelona Európai akadémiáinak regionális metodikai igazgatója 2019. novemberében tett látogatást Budapestre az akadémia indulásának alkalmából. Mr. Casassa a 4 napos budapesti tartózkodása során azon felül, hogy meglátogatta az edzéseket, megtekintette a Barca-liga belső mérkőzéseit, valamint néhány bajnoki mérkőzést is, egy, Ruben Morales szakmai igazgatóval közös szakmai továbbképzést is tartott a Barca Academy Hungary kötelékében dolgozó edzőknek.

      3. Barca Academy Hungary edzői csapata a Barcelonában a klub központi edzőképző konferenciáján:

2019.11.12-én, kedden került megrendezésre az FC Barcelona stadionjához tartozó híres Auditorium 1899 teremben a világ Barca akadémiái számára rendezett hivatalos edzőképzés. A Barca Academy Hungary részéről vezérigazgatónk Farkas Balázs, valamint öt edzőnk vett részt. Az FC Barcelona rendszeresen tart hasonló továbbképzéseket, melyeken minden alkalommal egy kiemelt tematikus projekt, téma van a fókuszban, ez, ezen a novemberi alkalommal a profi futballista karrierútja volt.

A teljes napos edzőképzésen olyan kiemelt előadók szóltak az FC Barcelona világszerte működő Barca Academy edzőihez, mint Oscar Grau, a klub igazgatótanácsi tagja, valamint több vezető szakember és edző. Utóbbiak közül az FC Barcelona jelenlegi U19-es korosztályának vezetőedzője – aki korábba az U14-15-16 -os csapatot is irányította – bemutatta csapatának játékosait valamint futballszakmai fejlődésüket is a prezentációjában.

A Barca Academy Hungary küldöttségének többek között lehetősége volt a néhány hete Magyarországra látogatott szakmai vezető Pau Casassa kíséretében megtekinteni az FC Barcelona akadémiáját, a La Masia-t, ahol végig követték a 2008-as korosztály egy mérkőzését, valamint a 2005-06-07 és 2010-es korosztályok egy-egy edzését is. Ez utóbbi kiemelt fontosságú volt a Barca Academy Hungary szakmai csapatának, hiszen ismételt megerősítést kaptak arról, hogy a szakmai igazgatónk, Ruben Morales által kialakított két bázison folyó magyarországi edzésprogram, megegyezik a barcelonai La Masia-n folyó szakmai munkával.

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search