Hírek

Barcelonai látogatás

Barca Academy Hungary edzői az FC Barcelona hivatalos edzőképzésén vettek részt Spanyolországban

2019.11.12-én, kedden került megrendezésre az FC Barcelona stadionjához tartozó híres Auditorium 1899 teremben a világ Barca akadémiái számára rendezett hivatalos edzőképzés.

 

A Barca Academy Hungary részéről vezérigazgatónk Farkas Balázs, valamint öt edzőnk vett részt.

 

Az FC Barcelona rendszeresen tart hasonló továbbképzéseket, melyeken minden alkalommal egy kiemelt tematikus projekt, téma van a fókuszban, ez, ezen a novemberi alkalommal a profi futballista karrierútja volt.

 

A teljes napos edzőképzésen olyan kiemelt előadók szóltak az FC Barcelona világszerte működő Barca Academy edzőihez, mint Oscar Grau, a klub igazgatótanácsi tagja, valamint több vezető szakember és edző. Utóbbiak közül az FC Barcelona jelenlegi U19-es korosztályának vezetőedzője – aki korábba az U14-15-16 -os csapatot is irányította – bemutatta csapatának játékosait valamint futballszakmai fejlődésüket is a prezentációjában.

 

A Barca Academy Hungary küldöttségének többek között lehetősége volt a néhány hete Magyarországra látogatott szakmai vezető Pau Casassa kíséretében megtekinteni az FC Barcelona akadémiáját, a La Masia-t, ahol végig követték a 2008-as korosztály egy mérkőzését, valamint a 2005-06-07 és 2010-es korosztályok egy-egy edzését is. Ez utóbbi kiemelt fontosságú volt a Barca Academy Hungary szakmai csapatának, hiszen ismételt megerősítést kaptak arról, hogy a szakmai igazgatónk, Ruben Morales által kialakított két bázison folyó magyarországi edzésprogram, megegyezik a barcelonai La Masia-n folyó szakmai munkával.

 

 

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search