ÁLMODJ NAGYOT, ÉBREDJ NÁLUNK!

Irány a La Masia – négy magyar játékos bizonyíthat az FC Barcelonának!

A Barca Academy Hungary, az FC Barcelona hivatalos magyarországi akadémiájának négy játékosa edzőtáborban vehet részt a világszerte híres La Masián. Bálint Áron, Bálint Balázs, Kutak Olivér és Putics Benett február 4. és 13. között a világ minden tájáról érkező gyerekek társaságában bizonyíthat a katalán klub szakemberei előtt. Legyél te a következő – a Barca Academy Hungary ennek jegyében dolgozik a magyar labdarúgás utánpótlásának fejlesztésén.

A La Masia neve a futballban egyet jelent a sikeres utánpótlásképzéssel. Elég, ha csak egyetlenegy nevet említünk, hiszen innen került ki a labdarúgás történelmének egyik legnagyobbja, Lionel Messi, de az FC Barcelona akadémiáján olyan világklasszis játékosok is nevelkedtek, mint Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Sergio Busquets vagy éppen Josep Guardiola.

A Barca Academy Hungary négy kiválasztott játékosa, Bálint Áron, Bálint Balázs, Kutak Olivér és Putics Benett egyedülálló lehetőséget kapott: február 4. és 13. között a La Masián, az FC Barcelona szakemberei előtt mutathatják meg tehetségüket a földkerekség összes Barca Akadémiájának gyermeke társaságában.

„Tiszta víziónk volt, amikor elindítottuk ezt az akadémiát, amely többek között azért jött létre, hogy minél több gyermeknek megadjuk a lehetőséget, hogy eljusson Barcelonába. A Barca Academy Hungary nélkül nem jött volna létre ez az esemény. Hosszú folyamat előzte meg ezt a lehetőséget, a kiválasztásban részt vevő szakemberek videón és személyesen is megnézték a játékosokat. Minden tevékenységünk, minden rendezvényünk azt a célt szolgálja, hogy el tudjuk mondani a gyermekeknek; »Legyél te a következő, akinek megadatik a barcelonai utazás!«. Ez a cél az akadémiánk létének a mozgatórugója” – mondta el Farkas Balázs, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója.  

„Egy igazi ajándék ez a gyerekek számára, úgy kell felfogniuk, mint egy lehetőséget, elsősorban ezt tudatosítottuk bennük. Semmi mást nem kell tenniük, csak élvezniük ezt a különleges időszakot. Nem kértünk többet tőlük annál, mint hogy azt tegyék, amit eddig is az akadémia edzésein. Ugyanaz lesz a feladatuk, mint eddig, csak egy másik színpadon” – fogalmazta meg a gondolatait Martí Nadal Velasco, az akadémia szakmai igazgatója.

Az egyaránt tízéves Putics Benett és Kutak Olivér, valamint a 11 éves Bálint Áron egy bővebb, 30-40 fős csoportban mutathatja meg a képességeit. A négy játékos közül kiemelkedő lehetőséget kapott a 14 éves Bálint Balázs, aki egy 16 fős, elit társaság részese lehet.

A magyar labdarúgás történelmében egyedülálló lehetőség kapujában áll a négy tehetség. A Barca Academy Hungary kiemelt célja, hogy tevékenységével elősegítse a hazai futball fejlődését, az akadémia a létrejöttének negyedik évfordulójához közeledve újabb mérföldkőként tekint a gyermekek barcelonai szereplésére.

A Barca Academy Hungary természetesen folyamatosan figyelemmel követi a négy kiválasztott játékos barcelonai útját, melyről honlapjánFacebook-, valamint Instagram-oldalán napi rendszerességgel beszámol.

A BARCELONÁBA UTAZÓ JÁTÉKOSOK

A 10 éves Kutak Olivér rendkívül bátor és gyors kapus, aki nagyszerű reflexekkel rendelkezik. A kapu előtti területeket kitűnően kontrollálja, kiválóan lép ki a magas labdákra. Lábbal is hatékony, a labdakihozatalok során remekül segíti a támadásépítéseket. Példaképe Marc-André ter Stegen.

A szintén 10 éves Putics Benett csatár, a legnagyobb erőssége, hogy remekül érzi a társait. Kiváló a labda nélküli helyezkedése, az összjátékban, a támadások felépítésében nagyszerűen alkalmazható. Helyzetkihasználása kiemelkedő, de a támadásépítésből is remekül kiveszi a részét. Kedvenc játékosa Robert Lewandowski, a sikeres sportkarrier pedig a génjeiben van, hiszen az édesapja a 32-szeres kézilabda-válogatott Putics Barna.

Bálint Áron 11 éves középpályás, aki hatalmasat fejlődött az utóbbi időben, és már az egy évvel idősebbek között játszik. A középpálya bármelyik posztján bevethető, remekül érkezik a kapu elé, gólokat szerez. Nagyon szereti a kihívásokat, igazi győztes típus, aki rengeteget bíztatja a társait. A legszívesebben Kylian Mbappé játékát nézi.

A 14 éves belső védő, Bálint Balázs áll a legnagyobb lehetőség előtt, hiszen egy szűkebb társaságban bizonyíthat. A ballábas játékosnak kiváló labdaérzéke van, remek a kezdeményezőkészsége, szereti és képes is kihozni a labdát. Technikás labdarúgó, aki nagyszerűen helyezkedik, élvezi a játékot, folyamatosan keresi a társait a pályán, és jól irányítja őket. Igazi vezéregyéniség, a példaképe Lionel Messi, de mióta védő lett, elsősorban Virgil van Dijk játékát figyeli.