ÁLMODJ NAGYOT, ÉBREDJ NÁLUNK!

Az előző évek magas létszáma miatt a Barca Academy Hungary idén már két turnusban szervezte meg nyári, balatoni táborát. Az első hét június 24-én 46 résztvevővel indult el, de a július végi táborban több mint 90-en lesznek, azaz a résztvevők összlétszáma idén megközelíti a 150-et!

Egy hétre Barca-játékosnak lenni – ezt a lehetőséget kínálta idén is az FC Barcelona hivatalos magyarországi akadémiája a focit szerető gyerekeknek, akik idén két turnus közül választhattak. Az első, június végi tábor hétfőn 46 gyermekkel vette kezdetét Balatonszárszón.

A résztvevő fiúk és lányok kipróbálhatják, milyen Barca-játékosnak lenni, megismerhetik, milyen metodikával oktatják kortársaikat Barcelonában, valamint Budapesten, a világ minden táján ismert klub hivatalos akadémiáján.

A gyermekek az FC Barcelona által kijelölt spanyol szakmai igazgató, valamint a katalán klub kötelező edzőképzését elvégzett, minősített spanyol és magyar edzőktől tanulhatnak. A résztvevők olyan technikai és taktikai elemekkel ismerkedhetnek meg a Balatonszárszói Sportpályán, melyek a Barca módszertanát követik.

Az első tábor június 24-én rajtolt, a hétfői, első napon, a megnyitón a Barca Academy Hungary vezetői köszöntötték a gyermekeket.

Egy labdarúgást kedvelő gyermek számára nem is lehetne jobb programmal kezdeni a nyári szünetet, mint egy Barca-táborral! Ezen a héten ugyanúgy a Barca játékosai lesztek, mint Lamine Yamal, Cubarsi Lewandowski, vagy éppen ahogy Messi volt! Az FC Barcelona ugyanakkor nemcsak a mai világsztárokról híres, hanem olyan magyar labdarúgókról is, akik Magyarország mellett a katalán fővárosban is legendának számítanak. Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán legendás hármast alkotott, büszkének kell rájuk lennünk, és őriznünk kell az emléküket. Lehet, hogy a következő legenda éppen köztetek van! Ezek a játékosok amellett, hogy kitűnő labdarúgók voltak, emberileg is a példaképeitek lehetnek. Mindegyikük képviselte azon értékeket, amik az FC Barcelonát ilyen magasságokba emelték; az alázatosságot, a tiszteletet, a kitartást, a csapatmunkát, az ambíciót. Egy Barca-játékosnak a pályán és azon kívül is képviselnie kell ezeket az értékeket” – mondta el Balogh Barna, az Akadémia vezérigazgatója.

Az első szó a köszöneté, hálás vagyok mindenkinek, aki áldozatos munkájával lehetővé tette, hogy idén ilyen nagy létszámú jelentkezést tudtunk fogadni. A legfontosabb célunk, hogy a gyerekek úgy ismerjék meg ezt a sportágat, hogy élvezik játszani. Ezt követően pedig szeretnénk, ha nekünk köszönhetően fejlődni tudnának, hiszen megismerhetik azt a módszert, amit Messi, Iniesta, Xavi, Gavi vagy éppen Lamine Yamal tanult. Ezt kiváló edzőktől tanulhatják meg, köztük olyanokkal, akik Barcelonából érkeztek Magyarországra” – hangsúlyozta Martí Nadal szakmai igazgató.

A gyermekek hétfőn már két edzésen és egy mérkőzésekkel színesített foglalkozásokon is túl vannak. A megnyitóról és a foglalkozásokról képekkel, valamint videós beszámolókkal is jelentkezünk közösségi oldalainkon a héten!

A nyári Barca-tábor második turnusa július 29-től augusztus 2-ig – szintén Balatonszárszón – csaknem duplaekkora létszámmal, 90 résztvevővel indul majd.