News

Magyar Labdarúgás Aranykora kiállítás megnyitó a Csepeli Szurkolói Arénában

Az Aranycsapat több volt mint egy labdarúgó válogatott. Korának ikonikus szereplőjévé vált, összekovácsolta a nemzetet. Története egy egész korszak lenyomata. Játékosai közül aztán sokan külföldön boldogultak tovább, hírét víve ezzel kis országunknak. 

Manapság is, külföldön járva, ha megkérdezik, honnan jöttünk, Magyarország nevét hallva sokszor az első reakció: „Puskás”. Puskás mellett azonban ott van Kocsis Sándor, Czibor Zoltán vagy Kubala László, hogy csak néhányat említsünk közülük.

A 2021-ben megrendezésre kerülő Labdarúgó Európa Bajnokság nyitónapján, 2021. június 11-én 18 órai kezdettel a Magyar Labdarúgás Aranykorát bemutató vándorkiállítás megnyitó ünnepségen köszöntőt mond Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, a La Liga képviseletében Jesus Pizzaro, Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója, valamint Dr. Kovács Barnabás volt barcelonai főkonzul, akinek a nevéhez több jeles esemény, többek között a KOCSIS90 emlékév is fűződik. A Csepeli Szurkolói Arénában az Európa Bajnokság mérkőzései óriás kivetítőn lesznek követhetők.

A kiállítás anyagát, melyet 2018-ban a barcelonai magyar főkonzulátuson ünnepélyes keretek között bemutattak, többek között a Puskás Intézet biztosítja.

A rendezvényt követően, 2021.06.12-13-án kerül megrendezésre az I. Barca Academy Hungary Cup, mely 4 korosztályban, összesen 48 csapat részvételével zajlik. A hagyományteremtő torna gyermek résztvevői számára példaként szolgálnak a világhírnévre szert tevő magyar labdarúgók.

© 2019 Barca Academy Hungary. All Rights Reserved. | Website: incluDesign.hu

Search